31.10.2011

Pientä lämmittävää talven varalle

Ystävälleni syntyi suloinen poikavauva joku aika sitten. Kauppareissulla etsin sopivaa vauvalahjaa, mutta mitään juuri hänelle sopivaa ei osunut sillä reissulla silmään. Päätin siis yrittää tehdä itse jotain paketissa lähetettävää.

Kodin kangasvarastojen kätköistä silmiin pisti pehmoinen harmaa resori. Jätti-Rätistä ostettua kangasta olin aikaisemmin käyttänyt isosiskon leggareissa ja siitä oli jäänyt riittävä pala pieneen paitaan ja housun resoreihin. Housujen farkun värisestä collegesta olin tehnyt aikaisemmin farkkulegginsien kaavalla jatkuvasti käytössä olevat housut.

Lahjapaketin paita on tehty Ottobre 4/2004 raglanhihaisen bodyn kaavalla. Kaava oli kokoa 80, mutta pienensin sitä noin kokoon 70. Housujen kaava on myös Ottobresta nro 4/2011. Paitaan halusin ommella jotain extraa, joten ompelin neppilistan raglanhihan etusaumaan. Sama teema toistuu housujen sivusauman merkissä ja koristenepissä.

Lahjaa täydensin isoäidin lankavaraston siniharmaasta villalangasta neulotuilla makkaravillasukilla, joissa on pari harmaata raitaa piristämässä.

1 kommentti: