18.3.2010

Öttömönkiäisvaippa ja minimimmin mamman neppari-imu

Ihana ystäväni lainasi meille kakkosautoon turvaistuimen! Kiitokseksi hänelle ompelin perheen pienokaiselle taskuvaipan ja siihen sopivan minimimmin mamman neppari-imun.

Taskuvaipan (koko M) öttömönkiäiset kuosia löytyi kaapista vielä vaipan verran. Sisäkankaaksi valitsin pehmoisen ruskean mikrofleecen. Kankaat on tilattu aikanaan Myllymuksuilta. Taskun kaavana on käytetty omaa kaavaani, joka pohjautuu pitkälti KVY:n vaippakaavaan (tarkemmin täältä). Tasku kiinnitetään sivuista ruskeilla kam-nepeillä, jotka on haettu Naantalista Pikku-Auringosta.

Koska pienokainen on vasta viisikuukautinen, päätin lisätä vaipan etuosaan vielä nepparit, joiden avulla vaipan korkeutta voidaan säätää. Näin toivottavasti vaippa saadaan käyttöön hieman aikaisemmin.

Minimimmin mamman neppari-imuun valitsin tällä kertaa kuorikankaaksi ihanan pehmoisen ruskean tencelin, jota olen tilannut Kestovaippakaupasta. Olen käyttänyt tenceliä aikaisemmin neppari-imuissa ja materiaali on pysynyt erittäin siistinä ja pehmoisena kovasta käytöstä ja kuumista pesuista huolimatta. Imuun laitoin kaksi läppää, joista sisemmän materiaalina on kaksinkertainen mikrokuitufrotee ja ulomman materiaalina kolminkertainen bambu (bambu-puuvilla-polyesteri 60-20-20). Kiinnitys kahdella kullanvärisellä kam-nepillä.

Toivottavasti vaippa on mieluinen lahja, joka tulee ahkeraan käyttöön :)

1 kommentti:

  1. Voi kun saisi itse taas aikaiseksi jotain ommella. Ei ole taas hetkeen tuo ompelu kärpänen pistänyt. : )

    Jos tykästyit Tenceliin niin ensi kuussa blogini lukijat saavat alennusta kestovaippakaupasta Tencelistä : ) Hyvä syy tilata taas kankaita

    VastaaPoista