22.9.2010

Liian suuret lapaset

Uuden harmaata ja vaaleaa lilaa olevan välikausihaalarin kaveriksi kaipasin sävyyn sopivia lapasia. Kun mamman vanhojen lankojen joukosta löytyi harmaata ja vaaleanpunaista lankaa, päätin uudestaan ryhtyä harjoittelemaan lapasten kutomista. Edelliset kutomani lapaset ovat olleet ahkerassa käytössä, vaikka ensialkuun en niihin ollutkaan oikein tyytyväinen.

Aloittaessani arvoin oikeaa silmukkamäärää. Jossain blogissa sattumalta törmäsin lukuun 40. Mallitilkkua en jaksanut neuloa ja vasta myöhemmin keksin, että olisin voinut ottaa mallia vanhoista lapasista, jotta koko olisi ollut sopivampi. Vahingosta viisastuneena ja virheestä oppineena ensi kerralla onnistun tässä paremmin. Opetuksena voisi olla, että kannattaa ensin suunnitella ja miettiä edes vähäsen ennen kuin ryhtyy toimeen...

Lankakin meinasi loppua kesken. Raitalanka ei olisi riittänyt enää yhteenkään raitaan ja harmaakin loppui niin, että peukalot tein eri kerästä. Kuvasta värieroa ei onneksi huomaa.

Lapaset langasta kuitenkin syntyi. Ovat vielä liian isot, mutta onneksi tyttö kasvaa ja varmaan myöhemmin niille on käyttöä. Sitä en kuitenkaan vielä tiedä minkä väristen haalareiden tai muiden vaatteiden kanssa ne tulevat käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti