5.10.2010

Pikkuista sukkaa puikoilta pukkaa...

Tyksin keskolan sukkakeräys osui sopivaan ajankohtaan. Kun pääsin vauhtiin sukkien kutomisessa, niin sukkapareja valmistui täydet kymmenen keräykseen ja omaan käyttöön vielä yhdet sukat ja tumput. Kaikkiin sukkiin käytin isoäitini vanhoja sukkalankoja, joita jäi vielä vaikka kuinka paljon varastoon pieniä sukkia varten. Isommista sukista voisi tulla aika kirjavia, sillä vain muutamaa lankaa taitaa löytyä täysi kerällinen. Muut lankakerät ovat vajaita, mutta niistä saa tehtyä pirteitä ja iloisia raitoja!

Sinisiä sukkia tuli neulottua kahdet ja niissä käytin nro 3 puikkoja. Ensimmäiset yksiväriset tein 24 silmukalla ja sukanvarteen tein makkaraneulosta saadakseni sukkiin vähän erilaista ilmettä. Sukan kantapää-varvasmitta on 8,5 cm. Kokonaan raidalliset siniharmaat sukat tein 21 silmukalla. Sukanvarren alku on ommeltu aina oikealla ja resoria on vain muutama kerros nilkan kohdalla. Näiden sukkien pituus on 7,5 cm.

Ruskeansävyisiä sukkia valmistui kolme paria pienemmillä puikoilla. Siniraidallisissa sukissa testasin miten kirjoneulos erottuu näin pienessä sukassa. Silmukoita on 30, resori neulottu 2o 1n ja sukalla on mittaa 9 cm. Ruskeaa ja luonnonvaaleaa väriä yhdistävissä sukissa on vaalea kantapää, varressa neljä ohutta raitaa ja resoria ei ole käytetty ollenkaan. Silmukoita on 24 ja pituus kantapäästä varpaisiin 7,5 cm. Vihreäruskeat raitasukat on tehty 24 silmukalla ja pohjan mitta on 7,5 cm. Varren resori on neulottu 2o 1n.


Tummanvihreitä villasukkia päätin piristää vaaleanpunaisilla raidoilla ja kuvioilla. Sukan varressa ei ole resoria, mutta yläosassa ja kantapään yläpuolella on neulottu makkarat. Silmukoita pienillä puikoilla (noin nro 2) oli 24 ja sukan pituus on 8 cm. Kirkkaanvihreät sukat neuloin 18 silmukalla kolmosen puikoilla. Mitta kantapäästä varpaisiin on 7 cm eli ovat tämän joukon pienimmät sukat. Näissäkin tein kirjoneuletta sukan teräosaan, tällä kertaa vaaleammalla vihreällä langalla.

2 kommenttia:

  1. Oletpa ollut ahkera sukkien kutoja. Kivoja pikkusukkia!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kutsusta uuteen keräykseen!

    Oli pakko tulla tänne tarkistamaan, tulikohan tehtyä oikean kokoiset. On nämä niin pikkuiset sukat nimittäin. Mutta mitat ja silmukat täsmäävät sinut mittoihin, joten uskottava on omia silmiään.

    VastaaPoista