19.2.2011

Pöllöpussiin unten maille

Vauva tuntui rauhottuvan hyvin lahjaksi saatuun unipussiin, joten päätin ommella vanhalle unipussille kaverin. Kaavaan otin mallia vanhasta hihattomasta unipussista, jossa oli olkapäillä nepit ja jonka alaosa oli ommeltu kiinni.

Kankaat ovat jäänteitä muista ompeluksista tai muuten vaan kotiin hamstrattuja kankaita. Vaaleaa kitin väristä velouria olen käyttänyt aikaisemmin kaksospoikien potkareissa ja se on ostettu Kestovaippakaupasta. Pöllötrikoo on Johanna Ahlardin suunnittelema ja ostettu Sampsukasta.

Unipussin kuviot muodostuivat kankaita leikatessa pöydällä, kun yritin keksiä miten saisin liian pienet kankaat riittämään. Velourin leveyttä ei ollut tarpeeksi, joten etukappaleeseen laitoin keskelle raidan. Pöllökankaan osalta puolestaan korkeus ei riittänyt, joten sitä jatkoin etuosan alareunassa velourilla. Unipussin sisällä käytin valkoista trikoota. Välillä ommellessa pohdin olenko kasaamassa tilkkutäkkiä, kun ainoastaan takakappaleen sain leikattua yhtenä kappaleena.

Toivottavasti unipussi on pienokaiselle mieluinen ja siinä nukutaan pitkät ja sikeät unet. Ne olisivat 4kk vauvan kanssa äidillekin luksusta!

2 kommenttia:

  1. Onpas nätti, kyllähän tuolla nukkuu hyviä unia :)

    VastaaPoista
  2. Muutama yö ollut testissä ja ainakin äiti on saanut vähemmän potkuja... Hyvin tuntuu siis toimivan ja oli helppo tehdä. Ja vielä helpompi olisi, jos kangasta olisi tarpeeksi ja jokaista kappaletta ei tarvitsisi kasata tilkuista!

    VastaaPoista