22.3.2011

Verskoja kasvavalle neidille

Syksyllä ompelemieni verskojen lahkeet ovat jääneet liian lyhkäisiksi ja vilkkuvat nilkat alkoivat häiritsemään. Kuminauhat oli poistettu lahkeista jo aikaisemmin, joten säätövaraa ei enää löytynyt. Kangasvaraston tonkiminen paljasti, että kotoa löytyy kaikki tarpeelliset materiaalit. Hyväksi todettu kaavakin oli valmiina, joten päätin ottaa päiväuniajan hyötykäyttöön. Lopputuloksena oli kahdet housut.

Vaaleanpunainen ohut college on ostettu aikanaan Kangastukusta ja samaa kangasta on käytetty syksyllä 2009 ommellussa hupparissa. Housut ovat kokoa 98 ja huppari kokoa 80, joten saman lapsen päälle tuskin sopii, mutta ehkä sisarusvaatteiksi...

Mustien housujen kangas on kierrätetty vanhoista hölmön mallisista erittäin vähän käytetyistä verskoista. Materiaali on joustavaa, mutta napakan tuntuista collegea, ja varmasti miellyttävä päällä. Lahkeensuun huolitteluna on tiheä saumuriommel.

Kaava on aikaisemmin itse piirretty valmiiden housujen pohjalta. Näihin versioihin lisäsin lahkeeseen pituutta. Vaaleanpunaista kangasta ei ollut ihan tarpeeksi, joten housuista tuli kaavaa hieman kapeammat. Koska ne tuntuivat istuvan hyvin, jätin mustistakin housuista sivusaumojen saumavarat leikkaamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti