20.4.2010

Tumput ja kevätpipoja

Kevättyöt pihamaalla lumien sulattua ovat vieneet oman aikansa, joten bloginikin on viime aikoina elänyt hyvin alkanutta hiljaiseloa. Maasta esiin tulevat tulppaanin alut ja ensimmäiset hennon valkoisena kukkivat krookukset ovat innostaneet puutarhatöihin. Syksyllä piilotin pihanurmen alle ja kukkapenkkeihin 50 tulppaanin sipulia ja niistä on jo 28 paikallistettu :) Saa nähdä pääsenkö ihastelemaan keväämmällä tulppaaneja vai ehtivätkö pihalla liiankin hyvin viihtyvät rusakot tuhota kasvatusurakkani ennen sitä.

Minimimmi ei pidä talvirukkasista. Tämä on tullut esille jo useaan otteeseen talven mittaan, kun ei pieni puolitoistavuotias saanut paksuilla rukkasilla kiinni lapioista eikä muistakaan leluista. Kun pahimmat pakkaset olivat ohi luovuin rukkasista ja minimimmi sai käteensä villatumput, ja samalla pihallakin alettiin viihtyä selvästi paremmin.

Lumi- ja loskakeleillä tumpuilla oli vaan tapana kastua aika pian läpimäriksi, joten niitä piti kutoa lisää. Edelliset lapaset olin kutonut joskus yli 20 vuotta aikaisemmin ja muutaman kerran sain miettiä miten saisin tumput kudottua, kun en pikaisella haulla löytänyt netistä mitään hyvää ja yksinkertaista tumppujen ohjetta. Ihan tumpuilta ne kuitenkin valmiina näyttävät ja käytössäkin ovat olleet toimivat, vaikka lankojen päättelyitä sainkin jo kertaalleen korjata... Lankana kirkkaanpunainen villalanka isoäidin lankavarastoista.

Keväällä auringon lämmittäessä varsinkin iltapäivisin tarvitaan jo ohuempia pipoja ja paksut toppalakit saa pakata odottamaan seuraavaa talvea. Neliöpipot syntyvät kiireessäkin nopeasti ja ovat ihan vekkulin näköisiä pienellä neidillä. Bamburaitamyssy on valmistunut jo aikaisemmin, materiaalina Myllymuksujen ihanan pehmoinen raidallinen bambupuuvillafleece. Samaa kangasta löytyy myös liivimekosta ja yövaipasta. Vaalea kitinvärisestä velourista ommeltu myssy sai ilmettä piristämään vaaleanpunaisen sydämen. Aplikaation puuvillacollege on ostettu Kangastukusta ja velour on samaa Kestovaippakaupan kangasta, mistä ompelin kaksospojille potkarit.

3 kommenttia:

  1. Kestovaippainfon käsitöiden esittely ketjuun ei saa enää nykyään linkittää blogeja : /

    VastaaPoista
  2. Huomasin, että linkki oli poistettu viestiketjusta ja päädyin lukemaan aiheeseen liittyvää keskustelua. En ollut ehtinyt lukemaan ketjun kaikkia viime aikojen viestejä, joten muutos oli jäänyt huomaamatta.

    On ihan perusteltua, että piilomainontaan puututaan, mutta eihän blogeissa yleensä mitään myydä. Harmillinen ratkaisu, sillä löysin juuri tuon ketjun kautta ihanaakin ihanampia blogeja! Nyt täytyy onnistua löytämään blogit jollain muulla tavalla.

    VastaaPoista
  3. Miustakin on harmillista, koska sitä kautta innostui pitämään omaa blogia ja löysin monia ihania. Tämänkin.

    VastaaPoista