27.5.2010

Raitavaippaa

Pikkuneitimme on kasvanut. En enää uskonut tarvitsevani isompia vaippoja, kun tuntuu, että housunlahkeiden perusteella kasvu tapahtuu vain pituussuuntaan. Viime vuonna ommelluissa tarravaipoissa alkaa kuitenkin säätövara jo olla viimeisillään, joten piti ommella pari uutta taskua vähän leveämmällä vyötäröllä. Vaipoissa olen edelleen käyttänyt samaa hyväksi havaittua KVY:n kaavaa, jota olen itse muokannut lyhentämällä siivekkeitä. Kaavan tulosteessa koko on L, mutta koska tulosteen tarkastusruutu 2 x 2 cm ei mitattuna ole kuin 1,9 cm, niin kaava on todellisuudessa jotain kokojen M ja L väliltä.

Kangas on lime-oliivi pulia, joka on hankittu Turun Jätti-Rätistä edulliseen 10€/m hintaan. Aikaisemmin en ole nettikauppojen pul-tarjontaa selatessani lime-oliivi-puliin ihastunut, mutta kotona kangas näytti jo paremmalta. Vielä parempi siitä tuli, kun sain valmiiksi pirteän raikkaat vaipat. Sisäkankaana on ruskeaa mikrofleeceä. Reisikuminauhat on ommeltu kujiin. Etutarrat on osin kiinnitetty vaipan siivekkeiden jatkoksi, jotta etuosa pysyy ohuempana vaatteiden alla. Tarrojen urospuoli on päällystetty fleecellä.

Vaipat otettiin heti käyttöön, joten en saanut kuvattua niitä samaan kuvaan. Kirkkaampi painos on kuvattu illansuussa ulkona, joten väritkin pääsevät paremmin oikeuksiin. Harmaampi vaippa pääsi kuvaan vasta myöhemmin yöllä ja on kuvattu sisällä, joten värit näyttävät kuvassa vähän vääristyneiltä.

3 kommenttia:

 1. Pitäs itekin kyllä vaippoja tehdä. Alkaa nuo äippäpakkauksen vaipat olla jo turkasen nafteja meidän neidille.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania! Kohta saankin alkaa katselemaan meillekin vaippoja. Itse en ole vielä yhtäkään ommellut, vaikka muita juttuja teenkin.

  VastaaPoista
 3. Nuppulinnatar: jos äippapakkauksessa on vielä imse vimsen sisävaippoja, niin niitä voi käyttää muden vaippojen lisäimuina, kun on jo hyvään imuun pestyjä...
  Katja: suosittelen lukemaan Kestovaippainfon (www.kestovaippainfo.fi) keskustelupalstalta parhaat vinkit vaippaompeluun :)

  VastaaPoista