28.2.2012

Keväinen essumekko kuopukselle

Pari vuotta sitten esikoisen ollessa taapero näin jollain suloisella lapsukaisella essumekon ja ihastuin sen yksinkertaisuuteen. Ajattelin, että jospa tuon saisi käteensä ja piirtäisi siitä kaavat. Nyt olivat Ottobren tekijät lukeneet vanhoja ajatuksiani ja lehdestä 1/2012 löytyi valmiit kaavat kyseiseen malliin.

Kuopuksen essumekon (koko 80) kankaaksi valikoitui Ikean lastenkankaisiin kuuluva limenvihreä hippo-kangas, jota olin hamstrannut kolmen metrin pätkän joskus ohikulkiessani, kun ihastuin sen kuosiin. Samaa kangasta löytyi myös punaisena, jonka myös nappasin joku toinen kerta ohi kulkiessa mukaan. Ajatuksena olisi ehtiä ommella isosiskolle samanlainen essumekko punaisena. Saa nähdä miten käy.

Ottobren mekko oli tehty kaksipuolisesti käytettäväksi ja reunat huoliteltu poikkeavan värisellä vinokaitaleella. Yksinkertaistin mallia ja valitsin vuorikankaaksi vanhaa lakanakangasta. Kanttauksetkin jätin tekemättä ja huolittelin reunat vihreällä tikkauksella. Napit korvasin kam- nepeillä.


Essumekko oli nopea ommella ja yksinkertainen tehdä. Kaksi kankaanpalaa ommellaan oikeat puolet vastakkain, käännetään kääntöaukon kautta ja huolitellaan reuna tikkauksella. Nepit paikoilleen, ja mekko on valmis. Sain myös vihdoin korkattua Ikean suloisen lastenkankaan. Samalla idealla voisi tehdä lisää kesämekkoja legginsien kanssa käytettäväksi. Kävisiköhän kankaaksi joustofrotee, niin ei tarvitsisi silittää...

 

1 kommentti:

  1. tosi söpö ja keväinen mekko! Tuota katsellessa tulee iloiselle mielelle!

    VastaaPoista