19.2.2012

Lautapelin askartelua

Murunen ihastui ystävän luona lautapelin pelaamiseen. Nopan heittäminen oli kivaa. Kauppareissulla etsin Prisman leluhyllystä sopivan hintaista ja riittävän yksinkertaista peliä. Kun mieluisaa ei löytynyt, päätin yrittää tehdä pelin itse.

Pelin ideana on noppaa heittämällä siirtyä aina seuraavaan vapaaseen nopan luvun osoittamaan väriin. Päästäkseen maaliin tulee saada väriksi vihreä, punainen tai sininen, eli 1, 3 tai 6, Salaman, Sallyn ja taustavärin mukaan. Ensimmäisenä maaliin päässyt voittaa pelin ja nuorin pelaajista saa aina aloittaa. Pelin säännöt keksin ihan itse. Nämä ovat riittävän yksinkertaiset kolmevuotiaalle ja kun peli ei kestä kovinkaan kauaa, niin kärsivällisyyskin riittää. Paitsi silloin, kun äiti on voitolla...

Pelin askarteluun käytin palan valkoista pahvia ja pieniä värillisistä papereista leikattuja ruutuja. Salaman ja Sallyn kuvan kopion kirjasta. Vaaleanpunaista paperia ei tullut vastaan, joten käytin alleviivaustussia. Liimasin liimapuikolla palaset pahviin. Pelinappulat rypistin värillisistä paperineliöistä ja noppa löytyi jostain laatikkojen kätköistä. Noppa tuntui lentävän välillä milloin minnekin, pääsääntöisesti lattialle, joten nopan pysymiseksi paremmin pöydällä taittelin paperisen noppalaatikon. Vartissa koko peli oli valmis ja päästiin pelaamaan. Ensimmäisen pelin voitti isä, murunen tuli toiseksi ja äiti jäi ihan viimeiseksi.

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva noppapeli! Jopa minä taisin tajuta säännöt ;O) Tätä äitiä kyykytetään muistipelissä oikein urakalla.

    VastaaPoista