5.12.2009

Rattaiden kurasuoja

Syksyn kurakeleillä ja puistoreissuilla huomasin, etteivät vaaleat rattaiden kankaat ole sopivat, kun tytön haalarit ja kengät ovat hiekkaiset, märät ja likaiset. Muutenkin rattaiden lehtikuvio alkoi kyllästyttää. Turusta Irticosta löysin sopivaa oikean väristä ja edullista (1 €/m) ulkoilukangasta, josta päätin tehdä vaunuihin uuden istuinsuojan. Samasta kankaasta ajattelin vielä joku päivä ompelevani suojan myös autoon takapenkille. Vaalean beiget auton penkit eivät taida muuten pysyä siistinä lapsiperheessä...

Rattaiden suoja on tehty kaksiosaiseksi, erillisinä ovat istuinosa ja kenkäsuoja. Istuinosaan tein turvavaljaille sopivat aukot selkäosaan ja eteen keskelle. Istuinsuoja kiinnitetään ylhäältä lenkeillä vaunuissa oleviin nappeihin. Kenkäsuoja kiinnitetään yläosasta nepparilla ja kuminauhalla jalkatason ympärille.

Nyt voi rauhallisin mielin lähteä minimimmin kanssa kuralätäköihin pomppimaan ja hyppimään ja likastamaan vaatteet, ja sen jälkeen kaikesta sotkusta huolimatta nostaa tytön irvistämättä takaisin rattaisiin.

3 kommenttia:

 1. On sivut nää mulle tärkeät, kun on mimmin äidillä järkeä,
  vihdoin imuja ommella jaksan, kun tiedän työ se maksaa vaivan,
  ja vaaleaa väriä saa äitikin ostaa, sopivat suojat vain paikoilleen nostaa, ja ruskeat nepparit hupparin, ne oli ne piste i:n!

  VastaaPoista
 2. Hieno idea ja nätti toteutus :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Viikonloppuna käytiin taas kurakelillä puistossa ja tuntui aika mukavalta nostaa likainen tyttö näihin vaunuihin :)

  Samalla tuli muutama kehitysidea vielä lisää...

  VastaaPoista