12.2.2010

Automobiili huristelee kietaisubodyssa

Valkoinen kietaisybody valmistui limenvihreästä velourista tehdyn selleri-liivin kaveriksi. Liivi on toimitettu jo uuteen kotiin, joten yhteiskuvaan vaatteita ei enää saa...

Kietaisybodyn (koko 62) kaava on Ottobre 6/2007 lehdestä. Valkoinen kangas on resoria ja ostettu aikanaan Jätti-Rätistä. Sieltä ovat mukaan tarttuneet myös limenvihreä resori ja aplikoinnin vihreä velour. Luonnonvalkoiset kam-nepparit on Naantalista Pikku-Auringosta.

Alkuun mietin miten bodyn toteuttaisin, kun pitkät reunakanttaukset tuntuivat hankalilta. Pohdin alavaroja ja ohutta vuorta... Oneksi niihin ei ollut kangasta, sillä pitkät kanttaukset onnistuivat yllättävän hyvin ja yllättävän helposti.

Aplikoinnin tein käyttämällä apuna silitettävää tukikangasta, Ikean Sy silittävää liimanauhaa ja talouspaperia. Ensin piirsin auton kuvan liimakankaaseen, jonka silitin kiinni velour-tilkkuun. Leikkasin auton velourista liimakankaan piirrosta mukaillen. Ikean Sy liimanauhalla kiinnitin auton bodyn etuosaan. Ompelin kuvion kiinni etukappaleeseen suoraan siksakilla ja joustavan kankaan alapuolella tukena käytin talouspaperia, jonka sain hyvin revittyä irti.

Alareunan nepit kiinnitin suoraan resoriin. Kyljessä olevia neppareita varten ompelin kanttinauhasta neppilistat. Neppien alapuolien kiinnityskohtiin laitoin myös kanttinauhasta tukikaitaleet, jotta kangas kestää neppien auki repimiset. Bodyn viimeistelin niskaan ommellulla tuotemerkillä, jossa myös kokomerkintä. Lappu on tehty tulostettavalla silityspaperilla.

Jälleen kerran oma kriittinen silmäni ei pidä työn laadusta. Tumman langan käyttö vaaleassa kankaassa ei anna anteeksi, jos tikki ei kulje ihan suoraan. Ja valmiista paidasta huomaan, että auto taisi tulla liian alas, voi jäädä housun vyötärön alle... Toivottavasti nämä eivät tulevaa käyttäjää haittaa.

3 kommenttia:

 1. Hyvän mallinen body. Pitääkin etsiä tuo Ottobre kirjastosta käsiini. Miulla on tapana usein käyttää tummempaa lankaa, kuin kangas on. Ja sitten ärsyttää jos ommel ei ole tarpeeksi suora.
  Pitääkin muistaa tuo talouspaperin käyttö apuna.

  VastaaPoista
 2. Mitä oot muuten mieltä noista silityspapereista ja mitä merkkiä käytit? Itseäkin kiinnostaisi kokeilla.

  VastaaPoista
 3. Mun käyttämäni paperi on "DECAdry PC Papers". Ostin syksyllä Turusta Muovitukusta ja 5 * A4 maksoi muistaakseni jotain 12 €. Oon ollu ihan tyytyväinen, mutta vaikea verrata, kun muusta ei ole kokemusta. Joustavassa kankaassa on välillä halkeillu ja jostain värit vähän haalistuneet, mutta pysyneet pääasiassa ihan hyvin ja siistinä vaipoissakin 60 asteen pesussa.

  VastaaPoista