12.2.2010

Kietaisubodyn kaveriksi puolipotkarit

Kietaisubodyn ja limenvärisen velourliivin kaveriksi ompelin illansuussa vielä vaaleanvihreät puolipotkarit viimeistelemään vaatekokonaisuuden.

Puolipotkarit (koko 62) on tehty Ottobre-lehden 4/2004 kaavalla. Ohjeesta poiketen laitoin vyötärölle resorin ja sen alle vielä leveän pyjamakuminauhan. Kaikki kankaat on Turusta Jätti-Rätistä.

Autoaplikaation tein saman mallin mukaan kuin kietaisubodyn auton. Ommellessa vain unohdin, että bodyn auton kulmat oli pyöristetty ja housuihin auton kulmista tuli terävät. Trikoon alle laitoin kaksi kerrosta liimakangasta, jotta siitä tuli tukevampi. Pilkullinen trikookangas on samaa mitä on velourliivin hupun vuorena.

Sovitellessani paitaa ja potkareita yhteen totesin, että housujen vyötärö on juuri niin korkea, että bodyn auto jää kokonaan piiloon. Mutta onneksi pieniltä vaihdetaan vaippoja usein, ja auto tulee yllätyksenä esiin vaipanvaihtajalle :)

5 kommenttia:

 1. Onpa tosi nätti ja ihana setti! Ja mainio idea käyttää talouspaperia "tukikankaana". Itse on pitänyt ja pitänyt hommata irtirevittävää, mutta taidanpa kokeilla tuota talouspaperia ensin! :) (ja täytyis pojalle tehdä kyllä noita autoapplikaatioita...)

  VastaaPoista
 2. Kiva kun tykkäät!

  Talouspaperi-idea syntyi ihan vahingossa. Kuitukangasta, jota käytin kenguruaplikaatiossa, ei saanut oikeen helpolla revittyä irti ja lopulta leikkasin kynsisaksilla. Olin käyttänyt talouspaperia apuna joskus pul-kankaita ommellessa, ja sehän irtoaa aivan itsestään. Niinpä en jaksanut etsiä kaapinpohjalta "huonoa" tukikangasta, vaan oikaisin talouspaperilla, ja yllätyin itsekin idean toimivuudesta :)

  VastaaPoista
 3. Vieläkin idea kokeilematta, meillä sairastellaan.. Mutta sillä välin; valokuvahaaste sinulle. Käypä kurkistamassa blogistani. :)

  VastaaPoista
 4. Eksyin blogiisi ja aivan ihania vaatteita sinulla täällä! Ja tuo talouspaperi on tosiaankin hyvä idea, kokeiluun menee täälläkin!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista ja kiva Virve, kun olet löytänyt jotain mielenkiintoista! Olisi myös mielenkiintoista kuulla kokemuksianne talouspaperista tukikankaana, jos päädytte kokeilemaan :)

  VastaaPoista