9.2.2010

Kokoa suurempi tunika suklaapilviä

Minimimmin suklaapilvitunika (koko 80) on kohta jäämässä pieneksi, joten ajattelin ommella uuden kokoa suuremman ja matalammalla kauluksella kuin edellinen.

Uusi tunika syntyi Ottobre 6/2009 Night Owls raglanhihaiset pyjamapaidan kaavan (koko 92) avulla. Pyjamapaidasta muotoitui ryppyhihallinen tunika leventämällä hihoja ja pidentämällä niitä resorin verran. Helmaa pidensin ja muokkasin alaspäin leveneväksi. Näillä muutoksilla tunika taitaa olla ainakin kokoa suurempi, jollei jopa kolmea kokoa suurempi kuin ensimmäinen yritys :)

Paidan kangas on Ikasyrin ruskeaa pilvikuviollista interlock trikoo (100 % puuvilla). Pääaukon valkoinen resori on Jätti-Rätistä.

Hihansuut rypytin ompelukoneen kuminauhalla, jota ompelin kahteen kertaan hihansuihin suoralla ompeleella. Helppoa kuin heinänteko! Tietäisipä vaan miten heinää tehdään... Harjoituskappaleen ja muutaman pienen puretun pätkän jälkeen sain kuitenkin aikaiseksi itseäni tyydyttävän lopputuloksen.

Hihansuut ja helman ompelin uudella leveämmällä kaksoisneulallani. Lankojen väreinä olivat tumman ruskea ja beige - maitokahvi tulee mieleen. Pääaukon resorin kiinnitin ensin saumurilla ja huolittelin ruskealla suoraompeleella. Etukappaleen raglansaumat huolittelin myös suoralla ompeleella.

2 kommenttia:

  1. Tuo kangas on kyllä ihana. Eikä tunikassakaan mitään vikaa ole. :)

    VastaaPoista
  2. Samaa mieltä, ihana kangas, kuinkahan sitä onkin vielä välttynyt tilaamasta.. Tosi kivat nuo rypytetyt hihansuut! Ja tietty muutenkin nätti paita. :)

    VastaaPoista