2.1.2010

Kenguru poikasineen hyppäsi haalarin lahkeeseen

Ottobre-lehden (6/2009) Mustikkahaalari innosti ompelemaan toisenkin haalarin kokoa 80. Tällä kertaa haalari syntyi Kestovaippakaupan tummanruskeasta velourista. Kanttausten vaaleansininen resori ja äitikengurun vaaleansininen velour ovat Naantalin Pikku-Auringosta ja pikkukengurun kitinvärinen velour Kestovaippakaupasta. Piilovetoketjun hain Irticosta. Kenguruaihe löytyi lasten värityskirjasta :)

Kengurun aplikointi oli hauskaa vaihtelua ja opettavainen kokemus. Muiden blogeissa olen ihaillut toinen toistaan upeampia aplikointikuvia, ja uskaltauduin itsekin kokeilemaan. Aplikoinnissa käytin apuna silitettävää tukikangasta, jossa liima oli molemmilla puolilla, sekä kuitukangasta kuvion taakse. En tiedä miten aplikaatio olisi pitänyt tehdä, mutta onnistui se näinkin:

Ensin piirsin kuvion liimakankaaseen. Sen jälkeen silitin liimapaperin kankaan taakse leivinpaperi liimakankaan toisella puolella. Liimakankaan piirretyn kuvion mukaisesti leikkasin kuviot kankaasta ja silitin ne kiinni lahkeeseen.

Ompelun aloitin kiinnittämällä kankaat ensin suoraompeleella. Lahkeen alle laitoin nuppineuloilla tukikankaaksi kuitukankaan ompelua helpottamaan. Suoraompeleen päälle ompelin tiheällä siksakilla reunat sekä kädet, jalat ja silmät.

Ensi kerralla käytän tiheämpää siksakkia ja osaan ehkä ommella vähän huolellisemmin kuvion reunat. Aplikaatiosta tuli omaan silmääni vähän epäsiisti, mutta toivottavasti se ei näy niin selvästi vaatteen ollessa liikkuvan lapsen päällä.

5 kommenttia:

 1. Ihana! ja sait piiloketjunkin piiloon :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommenteista!! Piiloketjun sain ainakin paremmin piiloon kuin edellisessä haalarissa, kiitos vinkistä käyttää tavallista ompelujalkaa vetoketjujalan sijaan :)

  VastaaPoista
 3. Hieno haalari. Minulla kans vaikeuksia piilovetoketjun ompelussa, pitääkin kokeilla normi paininjalalla, kits vinkistä.
  Minä aplikoin samallalailla. Minulla on pieni aplikointi opas (ottobrelta tilaajalahjana) siinä opetettiin aplikointi juuri noin, eli oikein teit :). Vaik onhan niit tyylejä varmasti yhtä montaa kuin tekijääkin...

  VastaaPoista