9.1.2010

Uusia neppari-imuja uusiin taskuvaippoihin

Uunituoreisiin sivunepillisiin taskuvaippoihin ompelin imuiksi minimimmin mamman neppari-imuja. Imun ideoinnin lähtökohtana on ollut nopea kuivuminen myös narukuivatuksessa ja helppokäyttöisyys, kun kaikki osat ovat valmiiksi samassa paketissa.

Kaikissa imuissa on sisällä kolme läppää, joista yksi on kaksinkertaista mikrokuitufroteeta ja muut kaksinkertaisesta bambufleecestä (bambu-puuvilla-polyesteri 60-20-20). Imu asetetaan taskuvaippaan nepit alaspäin, jolloin mikrokuitufrotee on ensimmäisenä nopeana imuna estämässä ohivuodot ja levittämässä kosteuden koko imun alueelle tehokkaisiin bambuimuihin.

Ruskeassa imussa on kuorikankaana kaksinkertainen ruskea tencel ja kullanväriset kam-nepit. Kestovaippakauppa lupaa tencelin eli puukuidusta valmistetun viskoosikuidun olevan ekologista, pehmeää, joustavaa, imukykyistä, nopeasti kuivuvaa, lämmintä, hengittävää, kestävää... Mielenkiinnolla odotan miten tencel toimii vaippakäytössä imuna.

Vaaleansinisessä imussa ulkokuori on vaaleansinistä flanellia ja sisäpuoli on kierrätysmateriaalia, eli vanhasta vaaleansini-vaaleanpunaraidallisesta froteepyyhkeestä. Nepit ovat mariininsiniset.

Luonnovalkoinen imu on paksua puuvillacollegea, jonka sisäpuolella vaippaharsoa. Nepit ovat petroolinsiniset. Jos puuvillacollege ei pysy pehmeänä jatkuvissa 60 asteen pesuissa ja narukuivatuksessa ja tencel osoittautuu odotusten mukaiseksi, niin voi olla, että tämän vaipan läpät saavat myöhemmin itselleen uuden kuoren...

Vaaleankeltainen lammasimu on flanellia, jonka olen viime keväänä ostanut Raision Linnan-Kankaasta. Suloinen lammasflanelli sai kaverikseen vaippaharson sisäpuolelle ja luonnonvalkoiset kam-nepit kiinnitykseen.

4 kommenttia:

 1. Olet kyllä tehnyt hienon idean imuiksi :).

  VastaaPoista
 2. "The highest form of appreciation is imitation"

  Uskallatko kurkata, millaisia neppari-imuja sinun innoittamanasi tänään on syntynyt... ;O)

  VastaaPoista
 3. Imut ovat toimineet käytössä kuten odotinkin. Tencelin imuteho on hyvä ja on käytössä pysynyt todella siistin näköisenä ja pehmeänä useista pesuista huolimatta.

  Tenceliin tyytyväisenä vaihdoin myös vaaleansiniseen neppari-imuun uuden kuoren päälle. Vanha pyyhe kovettui turhan paljon pesussa ja paketista tuli paksu, joten korvasin kuoren uudella tencel-kuorella. College on ainakin toistaiseksi toiminut riittävän hyvin, mutta voi olla, että sekin saa myöhemmin väistyä tencelin tieltä :)

  VastaaPoista