9.1.2010

Vaippoja joka lähtöön

Minimimmi aloittaa uudessa hoitopaikassa ensi viikolla. Jotta kestoilu hoitopäivinäkin onnistuisi mahdollisimman helposti ajattelin, että vaippojen tulisin olla mahdollisimman samanlaisia. Tästä sain hyvän syyn ommella taas pitkästä aikaa taskuvaippoja :)

Kaikki neljä uutta taskuvaippaa on tehty KVY:n kaavan pohjalta itse muokkaamallani sivunepillisen taskun kaavalla, jota olen käyttänyt myös aikaisemmin hyvällä menestyksellä (kuva). Omassa kaavassani takasiivekkeitä on lyhennetty ja hieman kavennettu. Lisäksi olen leikannut pul-kankaan etuosasta sisäkangasta korkeammaksi, jolloin pulin ja sisäkankaan sauma tulee vaipan sisäpuolelle noin 1 cm yläreunasta. Reisikuminauhat olen ommellut kujiin. Etukumppareita en ole laittanut. Täyttöaukko vaipoissa on takareunassa.

Nämä vaipat ompelin uudessa järjestyksessä verrattuna aikaisempiin tsi-vaippoihini. Aloitin kiinnittämällä kankaat toisiinsa ja ompelemalla reisikumppareille molemmista päistä auki olevat kujat. Seuraavaksi laitoin nepit paikoilleen ja vasta viimeisenä pujottelin ja kiinnitin kuminauhat. Näin pääsin eroon ompelukoneen hyppytikeistä!! Kaikki kankaat odottivat valmiina kotona ja on hankittu syksyn mittaan muistaakseni Kestovaippakaupasta, Myllymuksuilta, Sampsukasta tai Kangastukusta.

Kestovaippakaupan pul-kuosi sienet ja siilit valloittivat ompelupöydän ensimmäisenä kahden vaipan voimin. Toinen sienet ja siilit tasku sai sisäpuolelle valkoisen coolmaxin ja luonnonvalkoiset nepit.Toiseen laitoin ruskean coolmaxin sisäpuolella ja kullanväriset kam-nepit. Alkuun suunnittelin käyttäväni ruskeita neppejä, mutta tummanruskean coolmaxin rinnalla ne näyttivät ihan viininpunaisilta ja vaihdoin lennosta suunnitelmaani.

Punaista tassut pulia olin hamstrannut kaappiin vaippapalan verran. Tassut saivat sisäkankaaksi valkoisen coolmaxin ja nepparitkin ovat luonnonvalkoiset. Tässä vaipassa kokeilin miten toimii, jos muuttaa uros- ja naarasneppien puolet. Etusiivekkeissä siis naarasnepit ja urosnepit on vaipan takasiivekkeissä. Olen aikanaan ostanut yhtä paljon neppejä uros- ja naarasneppejä ja näin sain tasattua niiden kulutusta. Käyttökokemuksia odotellessa...

Neljäs vaippa syntyi pirteästä Myllymuksujen öttömönkiäiset pulista. Sisäpinta on oranssia coolmaxia. Tähän vaippaan laitoin ruskeat kam-nepit.

1 kommentti:

  1. Somia vaippuleita. Kiva nähdä, että ruskea sisusta sopii noin hienosti sienille ja siileille (mm. sellaisia odottelee jo valmiiksi leikattuna tuolla omalla ompelupöydällä kun vaan joku ehtisi ommella).

    VastaaPoista