16.1.2010

Pyjamapaidoista pulaa

Minimimmi on kasvanut ulos yöpuvuistaan. Joulupukki toi tytölle hauskan smurffi-pyjaman, mutta eihän sitä nainen yhdellä vaatekerralla selviä. Syksyllä saatiin lahjaksi kahdet puolipotkarit, jotka päätyivät yökäyttöön milloin minkäkin t-paidan kanssa, mutta näin talviaikaan pitäisi päällä olla jotain lämpimämpää. Tästäpä äiti sai hyvän syyn alkaa kaivelemaan kangasvarastoja ja valitsemaan sopivia kankaita pyjamapaitoihin, sekä lueskelemaan huolella ompelulehtiä :)

Pyjamapaidat tehtiin puolipotkareiden kavereiksi, joista toiset olivat oranssit ja toiset olivat valkoiset oranssinsävyisillä nallekuvioilla. Oranssien housujen pariksi löysin ohutta luonnonvalkoista trikoota, jossa oli ruskeita pilkkuja. Kauluksen ja hihansuut tein oranssista resorista, joka oli lähes samaa sävyä kuin kaupan housut. Valkoisten kuviollisten pöksyjen kanssa käytettäväksi tein paidan oranssista resorista ja siihen laitoin valkoiset resorit hihansuihin ja kaulukseen.

Kankaat on ostettu Turusta Jätti-Rätistä. Kaavana käytin Ottobre-lehden (6/2009) Night Owls pyjamapaidan kaavaa pienintä kokoa eli 92. Kaava oli sama, millä tein naapurin pojalle pehmeän paketin jouluksi. Kasvuvaraa näissä paidoissa riittää, mutta on pyjamien housuissakin kasvuvaraa, ja nukkuvaa lasta eivät liian pitkät hihat tai helma paljoa häiritse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti