3.11.2009

Liivimekot

Minimimmin vaatteiden ompelu alkoi liivimekoista. Halusin laajentaa repertuaariani vaipoista vaatteisiin ja mietin mikä olisi mahdollisimman yksinkertainen ja helppo vaatekappale, ja päädyin liivimekkoihin. Plussana mekossa oli vielä neppien käyttömahdollisuus, sillä olin muutama päivä aikaisemmin ostanut Naantalista Pikku Auringosta kam-neppien kiinnitykseen neppipihdit.

Ystäväni ohjeita noudattaen piirsin liivimekkoa varten kaavat Me&I puputunikan pohjalta. Tunika oli leveä malli kokoa 62/68 ja muuten yli 70 senttiselle tytölle sopiva, mutta pituutta lisäsin kaavaan 5 cm, jotta ei olisi liian lyhyt käytettäväksi sukkahousujen kanssa. Ensimmäistä liivimekkoa varten ostin Myllymuksujen raidallista bambukangasta. Liivimekon valmistuttua ihmettelin miten olin saanut muutamassa tunnissa aikaan ihan oikealta vaatteelta näyttävän tekeleen. Jos siinä vaiheessa joku olisi kertonut kuinka paljon vaatetta tulisi käytettyä en olisi uskonut!

Toinen liivimekko valmistui kotoa löytyneestä vaaleansinisestä velourista, johon mekkoa piristämään laitoin Nalle Puh-trikoota. Tämäkin liivimekko sai olkapäille nepit koristeeksi. Kaavaa muokkasin kaventamalla mekkoa sentin verran keskeltä.


Kolmanteen liivimekkoon muokkasin kaavaa poistamalla nepit olkapäiltä ja suurentamalla kaula-aukkoa etuosan leikkauksella. Tässä kankaana oli paksu luonnonvalkoinen puuvillacollege. Siniset hihansuut ja kaulus tehtiin tummansinisestä resorista. Pupun kuvat painoin mekkoon valmiilla sabluunalla. Kaksi tummimman sinistä pupua painoin mariinin sinisellä värillä ja vaaleammat puput lisäämällä väriin valkoista. Pupujen painojälki on hieman epätarkkaa, mutta ei kai sitä ensimmäiseltä painotyöltään voi hirveästi odottaa. Mekon alareunaan keksin käyttää kaksoisneulaa, joka tuli ompelukoneen mukana. Kaksoisneulan löydettyäni jäin harmittelemaan miksen ollut sitä aikaisemmin osannut hyödyntää :)

3 kommenttia:

 1. Ihania liivareita ja käytössä todella näppäriä, ohut lisäkerros lattialla touhuilevalle. Kyllä prinsessasi on onnekas, kun äiti on noin näppärä. Näitä ei väsy katselemaan!

  VastaaPoista
 2. Taas keksin syyn ommella uuden, sillä vaaleansininen alkaa olla kohta liian pieni...

  VastaaPoista
 3. sirpa... SiHu.vuodatus.net16. huhtikuuta 2011 klo 22.44

  ihanat! saako kaavan jotainkautta ? vai keksikkö itte=)
  Sirpa

  VastaaPoista