20.11.2009

Piparikukkaa huppariin

Vajaa puolen metrin pala Myllymuksujen piparikukkajoustofroteeta riitti juuri koon 80 huppariin. Hupun vuorena, hihan resoreissa ja alareunassa on käytetty Kangastukun tummansinistä resoria. Valkoinen vuori hihoissa ja etu- ja takakappaleessa on alunperin ollut mainos-t-paita. Onneksi mainosteksti ei ollut yhtään isompi, niin sain paidan kankaan juuri ja juuri leikattua niin, ettei yhtään tekstiä tullut mukaan :) Hupparin kiinnitys on tummansinisillä kam-nepeillä. Tuotemerkki ja kokomerkintä on tehty silityspaperilla suoraan hupparin vuorikankaaseen.

Kaava on muokattu Ottobre-lehdestä (3/2009) ja sama millä tein aikaisemmin vaaleanpunaisen hupparin. Hupparin etuosan kietaisupaidan leikkauksen suoristin. Hihoihin ja alareunaan laitoin resorin. Lisäksi tein koko huppariin vuoren, sillä ajattelin joustofroteen olevan turhan ohut materiaali talvikäyttöön.

Vuoren lisääminen huppariin ilman mitään ohjeita oli haastava kokemus aloittelevalle ompelijalle. Hupun ompelin ensin väärässä järjestyksessä. Myös hihansuun ja alareunan resorit kiinnittäisin ensi kerralla toisin. Ehkä myös jo kolmannella kerralla tummansinistä resoria ommellessani muistaisin myös, että valkoiset saumurilangat eivät ole kaikkein siisteimpiä tummassa kankaassa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti