6.11.2009

Sisävaippoja kierrätyskankaista

Yksi kestovaippojen ompelun ihanista puolista on materiaalien hankinta. Monet ihanat kuviolliset pul-kankaat houkuttelevat ostamaan ja sisävaippoihinkin löytyy ihania kuoseja. Toisaalta yksivärisistäkin saa tyylikkään yksinkertaisia vaippoja. Ainahan niihin voi laittaa erilaisia tehosteita muuttelemalla tarrojen, neppien tai lankojen väriä, tai aplikoimalla tai painamalla kuviota... Keinoja kyllä löytyy.

Materiaalien hankinnan voi aloittaa myös kotoa vaatekaappeja siivoamalla tai kiertämällä kirpputoreja ja hakemalla sopivia kuoseja. Tässä kolme kodin kierrätysmateriaaleista tehtyä tarrakiinnitteistä sisävaippaa. Pintakuosit on kierrätettyä ja sisäkankaat, imut ja tarrat ovat osittain uusista materiaaleista.

Vaaleanpunainen burberry sisätaskuvaippa on alunperin ollut isosiskon H&M huppari. Pituutta ei ollut kankaassa ihan riittävästi, joten myös hupparin resori tuli hyödynnettyä. Puna-valkoinen sydänsisätaskuvaippa on aikaisemmin ollut isosiskon t-paita. Tässä vaipassa kankaan leveys ei riittänyt, joten takasiivekkeet tehtiin valkoisesta flanelista. Sinivalkoinen merihenkinen sisävaippa on tehty kreppipuuvillaisesta tyynyliinasta. Vaipan sisäkankaana on käytetty sinistä alulakanaa. Kaikkien vaippojen imuissa on vielä hyödynnetty vanhaa froteepyyhettä uutena ostetun bambukankaan kaverina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti