2.11.2009

Vaippoja ystävän prinsessalle

Innostuin ompelemaan ystäväni pikkuprinsessalle vaippoja. NB-kokoiset vaipat kun vaan ovat niin syötävän suloisia!

Tässä kaksi sisävaippaa omalla S-koon kaavalla. Kankaina flanelia, bambua, fleeceä, puuvillaa, mikrokuitua imuna...

Toiseen innostuin painamaan kangasväreillä norsun takapuoleen, toivottavasti kuvio pysyy pesussa. Kankaanpainanta on vielä harjoitusvaiheessa ja kuvion reunat eivät ole niin siistit kuin haluaisin niiden olevan, mutta toivottavasti tässäkin asiassa harjoitus tekee mestarin...

Lammasvaipan kiinnitys on nepeillä ja sisällä läppäimu. Norsuvaipassa ruskeat tarrat kiinityksenä ja kiinteän läppäimun voi pujottaa fleecen sisään.

Näiden vaippojen etuosaan olen kiinnittänyt kankaisen tuotemerkin, joita sain lahjaksi :) KIITOS!! Vaipoista tulee heti ammattimaisemman oloisia, kun niihin saa kiinnittää merkin.

Nämä vaipat ommeltu omalla NB-kaavalla. Kankaana vaaleansininen leppäkerttu-flaneli. Oikeanpuoleisessa kiinnityksenä tarrat ja lisäsäätötarra toisessa siivekkeessä. Vasemmanpuoleisen kiinnitys on kuminauhan päässä olevalla nepillä :) Yritin pitää vauvan vatsa-alueen mahdollisimman ohuena ilman mitään ylimääräisiä vatsaa painavia osia...

Merimiesvaipat on ommeltu vanhasta puuvillaisesta kreppilakanasta. Kankaan epätasainen kreppipinta nopeuttaa kivasti vaipan kuivumista. Vaipassa irtoläppäimu, jonka kiinnitys on nepeillä. Molemmat imut saa pujotettua kuivaliinan alle. Kaavana oma NB-koko, kiinnitys nepeillä. Näissä vaipoissa tuotemerkki on kiinnitetty silityspaperilla. Parin viikon käytön jälkeen sain palautetta, että merkit ovat paikallaan. Pidemmästä käytöstä ei ole vielä kokemusta.

1 kommentti:

  1. Merimiesvaippa on nyt käytössä kolmannella vastasyntyneellä. Silityspaperilla tehty tuotemerkki on edelleen kiinni ja pysynyt selkeänä useista kuumista pesuista huolimatta.

    VastaaPoista