20.11.2009

Vaippakaapin täydennystä

Villaimu syntyi nopeasti illalla tv:n ääressä Koirataidon luonnonmustasta villalangasta. Villaimun koko on noin 10 x 25 cm. Villa imee paljon kosteutta, mutta hitaasti, joten villaimu kannattaa sijoittaa taskuvaippaan alimmaiseksi kerrokseksi ja päälle nopeammin imevää materiaalia, kuten puuvillaa tai mikrokuitufroteeta.

Villaimua ei tarvitse pestä joka kerta käytön jälkeen, vaan riittää kun imun antaa kuivua ilmavasti.Villa antibakteerisena materiaalina pitää itsensä hajuttomana. Omia villaimuja en ole lanoliinittanut. Huuhtelen niitä aina välillä, ja pesen huolellisemmin, kun pesen muutakin villapyykkiä. Välillä joku villaimuista on päätynyt myös muun vaippapyykin kera 60 asteen konepesuun, mutta toimivat hyvin vähän huopuneinakin.

Kierrätysvaippa syntyi, kun löysin kaapista minimimmin isoisotädin vanhat vihreät joustofroteepöksyt. Kaverikseen vihreä joustofrotee sai väriä siniruudullisesta vanhasta miesten flanellipaidasta.

Sisävaipassa on neppikiinnitys sivuilla. Tykkään tehdä yökäyttöön sisävaippoja ennemmin nepeillä kuin tarroilla, sillä tarrat tarttuvat inhottavasti kiinni hahtuvavilliksiin. Jotta imutehoa riittää, on vaipassa kaksi läppää, jotka molemmat ovat vaipan etuosassa kiinni. Läppien materiaalina on joustofroteeta ja bambua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti