29.11.2009

Norsuja haalarissa ja hupparissa

Ottobre-lehden (6/2009) Mustikka-haalarin innoittamana päätin ryhtyä opettelemaan haalarin ompelemista. Kun löysin vielä sopivan edullista vaaleanvihreää velouria, niin päässäni alkoi hahmottua minimimmille haalarit ruskeilla resoreilla ja taskuilla. Haalareiden seuraksi tarvitaan tietenkin tähän aikaan vuodesta jotain pitkähihaista. Kun huppareita on tullut tehtyä, niin päätin ommella vielä yhden hupparin hyväksi koetuilla kaavoilla (mukaillen Ottobre 3/2009).

Haalarin (koko 80) kankaana on Jättirätin vaaleanvihreää velouria (4,80 €/m), suklaanruskea resori on ostettu Pikku-Auringosta ja luonnonvalkoinen puuvillacollege Kangastukusta. Norsut on painettu Sinooperista mukaan tarttuneella sapluunalla ja väri on ostettu Muovitukusta. Vetoketjun hain Irticosta.

Hupparissa (koko 80) on samat materiaalit kuin haalarissa. Etukappaleet ja takakappale ovat luonnonvalkoista puuvillacollegea, hihat ja huppu ovat vaaleanvihreetä velouria ja hupun vuoressa, hihansuissa ja tehosteissa on käytetty suklaanruskeaa resoria. Etukappaleesta puuttuu vielä ruskeat kam-napit, jotka on tilattu, mutta vielä matkalla meille...

Haalarin pääntien ja hihansuut viimeistelin ruskealla resorilla ja ompelin kaksoisneulalla. Kun jatkoin kaksoisneulan käyttöä vielä hupparissakin, onnistuin vääntämään kaksoisneulan toisen neulan ja tällä hetkellä uusi kaksoisneula on ostoslistalla. Onneksi olin saanut haalarin tuplasaumat jo ommeltua. Haalarin takasauman saumavaraan kiinnitin tuotemerkin, joka on tulostettu silityspaperilla valkoiseen kankaaseen. Lapun toiselle puolelle silitin vielä kokomerkinnän.

Haalarin tasku tehtiin ohjeen mukaan ompelemalla syötelanka taskun saumavaraan, kiristämällä syötelankaa pahvisapluunan päällä ja silittämällä taskun saumavarat sapluunan mukaisina. Yllättävän helppoa, vaikka ensilukemalla en olisi uskonut.

Kangasvärien käyttöä tulee vielä harjoitella. Hupparin norsujen reunat eivät ole tarkat, sillä väriä pääsi sapluunan alle. Taisin innostua liikaa painamisesta ja käyttää liikaa väriä tupsuttimessa. Myöskin taskut tuli ommeltua väärin päin, sillä suunnittelin norsujen olevan valmiissa haalareissa kärsät vastakkain, mutta haalareita kasatessa huomasin norsujen katsovan poispäin toisistaan.

Valmis haalari istuu minimimmille hyvin, sillä on mukavan kapea malli meidän hoikalle neidille. Tämän haalarin jälkeen seuraavan osaan jo tehdä toivottavasti vähemmällä purkamisella :)

3 kommenttia:

 1. Onnistunut olet jälleen, tuossa oli haastetta!
  Anon runomuodos tälleen, saiskos kaavan kopsata?

  Mukava et mallit tutut, muuntuu aina omiksi.
  Pikku tähtisilmän vaatteiks, pehmeiksi ja somiksi.

  VastaaPoista
 2. Kiitokset! Otan lehden mukaan, kun taas treffataan!

  VastaaPoista
 3. Hienot :). Minä olen kans tykästynyt tuohon ottobren mustikka-malliin, sillä minäkin ensimmäiset haalarit kokeilin :D

  VastaaPoista