3.11.2009

Taskuvaippoja

Ennen neppipihtien hankkimista vaippakaappi alkoi täyttyä tarravaipoista. Tässä vaippoja piparikukkakuosilla, öttömönkiäisillä ja omenoilla. Oma kaavani jäljittelee KVY:n kaavaa, josta takasiivekkeitä on lyhennetty.

Turkoosi piparikukka on ihanan pirteä vaippa pukea tyttösen päälle näin syksyllä. Vaipan sisäpintana on oranssia fleeceä. Tarrojen koukkupuolet olen päälystänyt oranssilla fleecellä ja kiinnittänyt pul-kankaan jatkoksi. Fleece tarran päällä on mukavan pehmeä ja mielestäni vaippa istuu ohuempana masun päällä, kun etuosassa ei ole pul-kangasta tarrojen päällä.

Öttömönkiäisten sisäkankaana on ruskea fleece. Tarrojen pehmeä puoli on ruskeaa, koukkupuoli mustana. Koukkupuolet tarroista olen tässäkin vaipassa päälystänyt fleecellä, kun ihastuin omaan ratkaisuuni...


Omppuvaipoista löytyy neppi- ja tarravaihtoehdot. Tarraversion kaavana sama oma muokattu KVY:n kaava ja sisäkankaana polyestermokka. Todella tehokas nukan kerääjä, joten sitä en aio enää lisää ostaa, vaikka muuten onkin meille sopinut.
Neppiversio on kapeampaa mallia, joka sekin istuu käyttäjälleen ihan kivasti. Vaipan imujen laitto alkaa kapeuden takia olla hankalaa ja osa käytössä olevista imuista on vaippaan liian leveitä, joten nepparivaippa jää vaippakierrossa selvästikin viimeisten joukkoon.

2 kommenttia:

  1. on muuten tosi hyvä tuo fleecellä päällystämis idea : )

    VastaaPoista
  2. Täytyy tunnustaa, että idean poimin osin Bumgeniuksen vaipasta, jossa koukkutarran toisella puolella oli pehmeää tarraa lisäsäätötarrana... Omissa vaipoissani en kuitenkaan tarvitse niin paljon säätövaraa, joten korvasin pehmeän tarran vielä pehmeämmällä materiaalilla :)

    VastaaPoista